Over ons

Gespecialiseerde PDS-therapeuten

Onze landelijke vereniging, ‘De Samenwerkende PDS-therapeuten’, bestaat uit meer dan 50 gespecialiseerde hypnotherapeuten  gevestigd door heel Nederland. Deze therapeuten hebben minimaal een driejarige opleiding tot hypnotherapeut gevolgd. Daarnaast hebben zij een aanvullende PDS-specialisatie gevolgd. Aan deze specialisatie hebben verschillende vooraanstaande internisten en professoren meegewerkt als gastdocent. Al onze PDS therapeuten zijn lid van een beroepsvereniging die bij- en nascholing verplicht stelt. Ook zijn ze aan het klacht- en tuchtrecht onderworpen en werken ze met een behandelovereenkomst.

Ben jij een therapeut, die hypnotherapie als een van de methodes gebruikt, en wil je meer weten over het lidmaatschap van onze Vereniging? Neem contact met ons via toelating@pds-therapeuten.nl

 

wilt u zich, als therapeut, aansluiten bij ons?

PDS-therapeuten met kinderaantekening

Een deel van de PDS-therapeuten heeft zich extra geschoold om ook kinderen met chronische buikpijn te kunnen behandelen.

In nauwe samenwerking met C. Frankenhuis is in 2011 een bijscholing voor PDS-therapeuten ontwikkeld om zo deskundig uitvoering te kunnen geven aan het wetenschappelijk onderzochte hypnose-protocol voor kinderen met chronische buikklachten. Dit wetenschappelijk onderzochte protocol toont aan dat 70 tot 80% van de kinderen op de lange termijn pijnvrij is.

De bijscholing ‘Hypnotherapie bij kinderen met PDS’ is geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH). De bijscholing leidt niet op tot algemeen kindertherapeut. Kinderen met meervoudige problematiek worden daarom doorverwezen naar een kindertherapeut. In  “vind een therapeut” kunt u zien of de therapeuten bij u in de buurt ook een kinderaantekening hebben.

Cliëntverhalen

Praktijk Nicoline Bos | Almere

Natuurlijk wil ik graag iets schrijven over mijn ervaring bij Nicoline. Mijn huisarts had er geen geloof in dat deze behandeling effect zou hebben bij mijn PDS oftewel de Spastische darm. En nog andere aando...

Karen

Meer lezen

Praktijk Centre for LifeArt | Zwolle

Marianne is een zeer professionele en betrokken therapeut. Ze geeft altijd de volledige aandacht tijdens de sessie. Ze kan moeiteloos schakelen en heeft een heel scala aan technieken in huis. Warm, vriendeli...

Janneke

Meer lezen

Samen sterk

De Samenwerkende PDS-Therapeuten en de PDS-Belangenvereniging maken zich beiden sterk voor een zo goed mogelijk behandeling van de mensen die aan PDS lijden. Aangezien hypnotherapie als één van de meest effectieve behandelingen voor het Prikkelbare Darm Syndroom gezien wordt, en gelijktijdig een van de minst bekende is, willen wij gezamenlijk hypnotherapie bij PDS de aandacht geven die het verdient.
Dat doen we onder andere door informatieve artikelen te plaatsen in de Prikkels, het kwartaalblad van de PDSB. U kunt deze artikelen lezen in onze blogs.

De Samenwerkende PDS-therapeuten werken ook nauw samen met Crohn & Colitis NL, patiëntenorganisatie voor mensen met IBD. Ongeveer 30% -40% mensen, die IBD diagnose hebben, heeft ook last van de PDS. Ook bij hun blijkt hypnotherapie een zeer effectieve vorm van behandeling te zijn.

Fodmap…of toch Hypnotherapie?

Twijfel jij tussen het volgen van het Fodmap dieet of de hypnotherapie behandeling lees dan hier naar de verschillen in resultaat.

Twijfel jij tussen het volgen van het Fodmap dieet of de hypnot...

Meer lezen

Hypnotherapie bij stress

Stress kan veel invloed hebben op je klachten. Hypnotherapie is een van de manieren om beter te leren omgaan met de lichamelijke e...

Stress kan veel invloed hebben op je klachten. Hypnotherapie is...

Meer lezen

Hypnotherapie helpt bij Prikkelbare Darm Syndroom.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees meer over wat hypnotherapie voor jou kan betekenen

Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees meer over wat hypnothera...

Meer lezen
Copyright 2024 De Samenwerkende PDS-therapeuten
Ontwikkeld door Convident