Hypnotherapie online bij PDS

In deze tijd met Covid-19 is het niet altijd mogelijk om de therapiesessie in de praktijk te laten plaats vinden. Gelukkig kan het ook via Beeldbellen op een hele veilige manier.

Door Dorota Kooij, publicatie in de Prikkels december 2020.

Sinds afgelopen maart is het leven van veel mensen drastisch veranderd. We werken thuis, ontmoeten geen nieuwe mensen en komen steeds minder bij elkaar over de vloer. Onze wereld lijkt kleiner te worden. Er is echter ook een plek die steeds groter lijkt te worden: de ONLINE wereld. We ontdekken dat er veel meer online mogelijk is dan we daarvoor hadden gedacht.

Voor de cliënten van de samenwerkende PDS-therapeuten biedt deze ontwikkeling nieuwe mogelijkheden, namelijk online hypnotherapie door middel van beeldbellen.

PDS-therapeut is geen contactberoep. Wij kunnen, uiteraard met naleving van alle Corona-veiligheidsvoorschriften, onze cliënten in principe in de praktijk ontvangen. Maar er zijn situaties dat het gesprek niet face-to-face kan plaats vinden. Denk hierbij aan quarantaine, een ziek familielid bij de cliënt of de therapeut of cliënten die op het openbaar vervoer aangewezen zijn en liever geen extra risico’s willen nemen. Dan is de ONLINE-therapie een zeer welkome oplossing.

Hoe gaat het in zijn werk?

We hebben allen waarschijnlijk al met deze nieuwe manier van online communiceren te maken gehad. De meeste van ons kennen Zoom, Teams of Skype. Helaas zijn deze programma’s niet echt “therapie-proof”. Om de online hypnotherapie door de verzekeraars te laten vergoeden zijn er privacyrichtlijnen vastgesteld waar wij als therapeuten aan moeten voldoen. Gelukkig is er een aantal programma’s, zoals Click-doc en WeSeeDo, die goed beveiligd zijn,  waardoor ze de vertrouwelijkheid garanderen die tijdens therapie zeer belangrijk is. Als de PDS hypnotherapeut deze programma’s gebruikt dan wordt de factuur vergoed volgens dezelfde regels als een face-to-face gesprek.

Als het online contact tussen jou en de therapeut tot stand is gebracht dan, zal de therapeut eerst een aantal belangrijke dingen met je bespreken en afspreken.

Als dit jullie eerste contactmoment is dan zal hij of zij jou vragen om je te identificeren en zal de contact informatie gecontroleerd worden. Als je al bekend bent bij de therapeut dan vervalt deze stap vanzelfsprekend.

Bij een hypnotherapie consult is het zeer belangrijk dat de verbinding stabiel blijft. Daarom zal de therapeut samen met jou controleren of dat in orde is. Jullie spreken tevens een “noodplan” af. Zo kan, in het geval van storing, het contact weer soepel hersteld worden. Gebruik tijdens het consult bij voorkeur een koptelefoon of oortjes; het helpt je om je beter te concentreren en het geeft meer rust.

De PDS therapeut zal je ook vragen of er iemand anders in huis aanwezig is, voor het geval dat jij tijdens de hypnose in slaap valt (ja, het gebeurt vaak genoeg).

Er wordt alles aan gedaan om het consult zo veilig en effectief mogelijk te laten verlopen.

Het zal zeker wennen zijn, zo’n eerste keer een hypnotherapieconsult via internet. Maar voor veel mensen met PDS, vooral degenen die veel last hebben van diarree klachten, kan het een zeer goede manier zijn om zonder veel stress, deze zeer effectieve vorm van behandeling van de PDS klachten mogelijk te maken.

Misschien ook interessant

Fodmap…of toch Hypnotherapie?

Twijfel jij tussen het volgen van het Fodmap dieet of de hypnotherapie behandeling lees dan hier naar de verschillen in resultaat.

Twijfel jij tussen het volgen van het Fodmap dieet of de hypnot...

Meer lezen

Hypnotherapie bij stress

Stress kan veel invloed hebben op je klachten. Hypnotherapie is een van de manieren om beter te leren omgaan met de lichamelijke e...

Stress kan veel invloed hebben op je klachten. Hypnotherapie is...

Meer lezen

Hypnotherapie helpt bij Prikkelbare Darm Syndroom.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees meer over wat hypnotherapie voor jou kan betekenen

Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees meer over wat hypnothera...

Meer lezen
Copyright 2024 De Samenwerkende PDS-therapeuten
Ontwikkeld door Convident