Cliëntervaringen

-- Reactie van de ouder van jongen B. 12 jaar te Almere in 2010, een half jaar en 3 jaar later.
[+]
Eind 2010. Het gaat eigenlijk best wel goed met B.. Het is niet zo dat B. helemaal geen last meer heeft
maar in vergelijking met vóór de behandeling kan ik wel zeggen dat we een behoorlijke stap voorwaarts gemaakt hebben.
Hij heeft nu alleen een beetje pech dat hij verleden week een blindedarm operatie heeft ondergaan.
Uiteraard hebben we de CD-tjes bij de hand als hij er weer behoefte aan mocht krijgen!

Voorjaar 2013. Reactie 3 jaar later: Het gaat heel goed. In de eerste maanden na de therapie ervaarde B. nog wel eens die buik-ongemakken, het blijft zijn gevoelige plek, maar het gaat nu, 3 jaar later, heel goed met hem,  hij heeft er veel baat bij gehad.

-- Reactie van de ouder van meisje G , 12 jaar te Urk, begin 2013.
[+]
Onze dochter liep al 2 jaar met buikklachten die het laatste jaar heel sterk verergerd waren, mogelijk door emotionele problemen door het verlies van G haar beide grootouders.
Al 2 jaar waren we ook aan het doktoren, via de huisarts, kinderarts, allerlei onderzoeken, met telkens dezelfde uitkomst, niks gevonden….
Heel erg frustrerend voor G en ons als ouders. Dus de alternatieve weg gezocht …homeopaten, natuurgenezers, chiropractie, dieten gevolgd, want volgens de dokters kon het ook een voedsel intollerantie zijn, afijn om een lang verhaal kort te maken, G mistte inmiddels al 4 maanden school en kwam in een traject terecht voor schoolbegeleiding thuis.
Via folders die ik kreeg van de leerlingbegeleider las ik over hypnotherapie bij buikklachten.

Waarom ook niet dat proberen dacht ik , baat het niet dan schaadt het niet…. Ik had er ook een beeld bij van een zwaaiende pendel ,en mn dochter die onder hypnose gekke dingen moest doen… (glimlach).

Bij therapeut Wim terecht gekomen, hij was de dichtsbijzijnde therapeut, 40 km rijden, maar dat maakte me niet uit.
Bij het eerste bezoek kreeg ik er al gelijk een goed gevoel over, en G voelde zich gelijk op haar gemak, met behulp van aangeleerde hypnose-ontspannings oefeningen, en cd’s die voor het slapen gaan moeten worden beluisterd, merkten we al na 2 bezoeken een grote verbetering in G haar toestand !
We hadden nog een  2e opinion in het VU die ons zeiden dat we op de goede weg waren, en hoe verder we kwamen hoe beter het ging… G begon al voorzichtig met 2 uur per dag naar school te gaan.

Bij een bepaalde oefening die G zichzelf aan moest leren, zei G : “Wim jij kan toveren.” Waarop Ik en Wim beiden zeiden : “Nee, G , JIJ kan nu toveren, en je buikongemakken laten verdwijnen.”

Nu zijn we aangekomen aan de laatste therapie sessie ,en G gaat inmiddels bijna de hele dag naar school. We zijn daar heel dankbaar voor dat het zover gekomen is.
We merken nog wel als er spanning is op school dat de klachten weer toenemen, en ook als ze zich niet goed voelt, maar door wat we geleerd hebben proberen we POSITIEF met haar te praten, en zo gaat het de laatste tijd eigenlijk goed, en we hopen dat ze volgend schooljaar zonder al teveel verzuim door zal komen.
WEL hebben we inmiddels een rugzakje voor G, en is de school heel erg welwillend en begripvol met de situatie en dat geeft G ook meer zelfvertrouwen.
Ook het vertrouwen in haar buik en lichaam is enorm verbeterd, zeker met al de oefeningen waar ze nu zelf over beschikt.
Ik kan dan ook de therapie aan alle patienten met buikklachten aanbevelen.